3 Tips till Schlagerfesten

Våren började närma sig och det var dags för en fest. Det blev en schlagerfest eftersom de flesta av våra vänner älskar schlager. Det gjorde visserligen inte vi men man får väll ställa upp ibland och skapa lite trivsel ändå. Eller rättare sagt – vi gick All In och gjorde årets schlagerfest. Här kommer fem tips för de som tänkt anordna en schlagerfest. För vi gick på en hel del nitar och lärde oss en del läxor.

  1. Musiken.

Ska det vara – så ska det vara. Från första minut på festen till att sista person har gått hem ska det vara schlager som kommer ut högtalarna. Volymen kan väll variera över tid men innehållet ska vara det samma. Man kan visserligen begränsa sig genom att ta bara schlager från 2000-talet om man vill hoppa över ”vill du plocka körsbär i min trädgård” och andra godbitar. Men vad ni än gör – lämna klassiska festmusiken någon annanstans. Låt Psy få stanna hemma för en gångs skull. Gagnamstyle är visserligen en riktigt festhöjare – men inte denna gång.

  1. Klädseln

Det är bland det viktigaste. Det finns många fester man kan gå och vara klädd lite hur som helst. Man kan komma välklädd och alla är nöjda. Men schlager är schlager. Fram med rosa, glitter, svarta boan och skyltarna. Ta fram hattarna och silverbyxorna. Det handlar inte om att det ska vara en maskerad. Bara att alla bjuder till lite extra.

  1. Schlagermaten

Kan man bjuda på vad som helst på en schlagerkväll? Nej inte alls. Plockmat är bra. Särskilt snittar. Funkar även med tacos. Men tänk glitter, glamour och feststämning. Vad passar då?  Sen kan man med fördel lämna chipsen kvar på Ica. De är goda och passar egentligen bra. Men när man ska lyssna på musik vill man inte ha någon som knaprar på chips som sitter bredvid. Det låter för mycket. Det var den faktiskt den största lärdomen.

27 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)