Aloe Vera Drink

Äkta aloe, eller aloe vera, är bara en av ca femhundra arter av aloe som växer över hela Afrika. Just aloe vera antas idag vara utdöd i vilt tillstånd, men är det mest odlade arten av aloe, tack vare sina medicinska egenskaper. Den har använts i medicinska syften mycket länge, upp till sextusen år är dokumenterat, och är nu en mycket populär ingrediens i framförallt hudvårdande produkter över hela världen. Ofta kan man i Sverige köpa aloe vera som krukväxt, men det kan då vara andra aloearter som säljs under samma namn.
Nuförtiden används aloe vera i massor av olika produkter, både som fuktgivande ingrediens i hudkrämer, schampon och tvål, och för invärtes bruk i drycker som sägs vara extra bra för fuktbalansen i kroppen. Aloe vera har ditt ursprung i Afrika, men odlar i stora kvantiteter i både Nord- och Sydamerika. Det finns ekologiskt odlad aloe vera som används framförallt i dryck eller andra produkter som intas som föda. Stora intag kan ha en laxerande effekt, vilket också historiskt ett har varit ett användningsområde för aloe vera. Idag är vanliga naturmedicinska användningsområden till exempel diabetes, astma, epilepsi och artros, samt även brännsår, solbränna och psoriasis.
När du bryter av ett av de tjocka bladen ifrån en aloe vera rinner det ut en klar klibbig trögflytande vätska, och den kan i sitt naturliga tillstånd användas att lindra till exempel lindriga brännsår ifrån sol, men har inga förebyggande egenskaper. Man ska också vara försiktig med att kombinera oralt intag med andra mediciner eftersom den laxerande effekten kan minska de andra medicinernas effekt. Produkter med aloe vera säljs både i vanliga matbutiker, i varuhus som säljer hudvårdsprodukter och på apotek. De går också att beställa via nätet, där du också kan hitta mer information om aloe vera och dess egenskaper, samt lära dig mer om aloens många arter och vad som skiljer dem åt.

9 apr 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)