Fedora hatten – trendigast just nu

Modet har just nu väldigt många olika uttryck. Trender pekar åt många håll och det kan faktiskt kännas lite svårt att få ett helhetsgrepp på vad som gäller. Man säger ju att modet går i cykler och att olika tider har olika modetrender. Tänker man på åttiotalet är det ju lätt att minnas axelvaddar och pastellfärger. Den enformigheten är dock inget man finner nu. Kanske är det nätet som har förändrat vårt sätt att klä oss på så sätt att vi tar till oss nya trender snabbare vilket gör att det finns många olika trender samtidigt. I sådana tider är det skönt att man kan luta sig tillbaka på tidlösa klassiker som fedora hatten.

Var modig- tänk klassiskt

Den absolut klaraste trenden just nu är dock den modiga. Sällan har så mycket unika plagg som man tidigare bara sätt på cat walken letat sig ut på gemene man. För bara ett par år sedan hade tanken på en traditionell hatt väckt tankarna till maskeradkläder. Så är inte fallet nu. Nu är det inte bara okej utan att föredra att ta ut svängarna. Våga bära udda saker är devisen vilken många som vill ha en personlig stil följer. Det roliga nästan ironiska i det hela är hur det är de klassiska plaggen som behöver mest mod. I filmen Public Enemies bär Johnny Depp den mest ikoniska av hattar. Han porträtterar gangstern John Dillinger som jämt bär en Fedora. På den tiden krävdes dock inget mod till det då alla bar något liknande på huvudet. Desto mer spännande är det att han bär en sådan huvudbonad även i det verkliga livet. Det blir utmärkande för hans stil och blir många gånger det som markerar något unikt i hans kläder.

 

En växande trend

Ett par jeans och en tshirt kan vara snyggt men lite tråkigt ibland, särskilt på en utekväll. En klassisk hatt kan ta den tråkiga stilen till något helt annat. Det behöver dock inte vara en utekväll. Varför inte välja bort kepsen i vardagen. Även om det kanske höjs något ögonbryn så är ändå majoriteten bara imponerade av stilen och nytänkandet. Eller nytänkande kan vara lite missvisande då fedorahatt är på väg att slå igenom på bred front. Tur är väl att den finns i så många utföranden. Från den lite mindre modellen till den riktigt gangsterstora. Vi kan vara på väg till en ny tid med spännande huvudbonader på nästa alla.

 

Skapa en personlig stil

Det är viktigt att man hittar den modellen som passar en bäst. Till vad skall man ha plagget, på jobb kanske en mellanstor modell är bäst. Hur skall den sitta på huvudet, lite snett kan kännas krystat om den som bär den inte säljer in det med sin personlighet.

Det viktiga är att våga prova sig fram. Mod är det trendigaste modet just nu och att testa sig fram till sin personliga stil gör man lättast med en klassisk fedora.

26 feb 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)