Ibland är det bra med snabba pengar

Det ligger i människans natur att vilja ha saker snabbt. Maten skall komma snabbt, bilarna skall gå snabbt och pengar är inget undantag. De flesta vill ha snabba pengar. Att få pengar snabbt är dock inte det enklaste. Ett sätt är dock att ta ett så kallat snabblån.

Om snabblån och vad du bör tänka på kring detta

snabblånOrdet snabblån kommer av att ansökning, prövning och utbetalning går väldigt snabbt jämfört med andra typer av krediter. Ansökan görs oftast via nätet eller via mobilen och svar på om ansökan är beviljad eller ej brukar komma omgående eller i alla fall samma dag. Blir man beviljad lånet så brukar det ta max ett par dagar innan utbetalning sker och vissa kreditgivare betalar till och med ut ett beviljat snabblån samma dag. Det man bör säga i sammanhanget är också att lånebeloppen i snabblån brukar vara relativt små summor på mellan 1 000 kr och 15 000 kr till skillnad mot exempelvis bolån där det inte sällan handlar om miljonbelopp.

Så är snabblån då en bra lösning om man är i behov av pengar snabbt? Både ja och nej. Om man vet att man kommer få likvida medel inom en snar framtid men råkat ut för en plötslig och oförutsedd nödvändig kostnad så kan ett snabblån vara en lösning. Snabblån har dock fått kritik för att kreditkontrollerna är undermåliga vilket leder till att låntagare med betalningssvårigheter blir beviljade lånen. Utöver detta så brukar räntorna, i procent räknat, vara mycket höga. Kritiken är därför delvis befogad men samtidigt så har generellt sett kreditgivarna som erbjuder snabblån blivit lite noggrannare vid kreditgivningen och det är varje myndig persons eget ansvar att ta hand om sin ekonomi. Med det sagt så bör man alltså vara varsam med att snabblån och endast se denna typ av lån som en nödlösning om olyckan är framme och man behöver pengar snabbt.

6 okt 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)