Varför blogga?

Att ha en blogg kan ha många olika orsaker. För vissa handlar det enbart om att skriva av sig, att få ur sig frustrationer eller sin glädje. I detta fall spelar det ingen roll om någon läser det man skriver. Det viktiga är inte läsaren utan författaren.

Den andra gruppen vill göra sin röst hörd. Här finns det en rad olika orsaker. Företag har bloggar för att få fram sitt budskap om de produkter eller tjänster som de säljer. Men även för att ge information till sina kunder om kommande uppdateringar, produkter eller tips på hur man använder dem.

För privatpersoner kan det handla om att få ett politiskt eller ideologiskt budskap men allra vanligast är bara att man har egna personliga betraktelser i sin blogg. Man skriver om vardagliga händelser och vad man tänker och tycker om olika företeelser. Orsaken till att man skriver är då att få läsare. Men varför? Är det personens behov av att synas, finnas och höras? I likhet med Facebook där man gör statusuppdateringar på ett som gör att många ska trycka ”like” eller lägga bloggkommentar. Att få en interaktion med sina läsare är uppenbarligen viktigt. Att få respons på det man skriver – att få synas.

Ytterligare bloggar enbart för Mr G – Sökmotorn. Det finns en mängd bloggar som enbart uppdateras för att denna automatiska motor ska känna att det kommer uppdateringar på en sida. Detta för i sin tur för att sidan ska ranka bättre.

Utöver det finns det rena gästbloggar. Så som artikelkataloger eller öppna bloggar. I dessa fall fyller de ett helt annat syfte. Man får lägga in en länk i texten för att lyfta fram sin egen hemsida eller blogg. En text som förmedlar något men som också pekar mot exempelvis en privat blogg.

Vad denna sida är? Välj själv.

15 okt 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)