Finns det lån utan ränta?

Det enkla svaret på frågan i rubriken är nej, det finns inga lån utan ränta. Kreditgivare är oftast vinstdrivande verksamheter och hade de lånat ut pengar utan att ta någon ränta så hade de inte gjort någon vinst och då hade hela vitsen med att bedriva utlåning försvunnit.

SMSlån utan ränta

sms lån utan räntaOm man tolkar det vi skrivit i inledning av artikeln som en regel så kan man anta att det även finns undantag. Och undantag finns det faktiskt i detta fallet. Marknaden för mindre lån, så kallade sms lån, har vuxit kraft de senaste åren och i takt med detta så har även konkurrensen band kreditgivarna inom denna nisch hårdnat. Aktörerna inom denna nisch vet också att nöjda kunder kommer tillbaka och lånar mer pengar. Dessa två faktorer har gjort att det idag finns kreditgivare som erbjuder sms lån utan ränta. De räknar kallt med att få fler kunder på detta vis genom att sannolikheten för att den som tagit ett lån också tar ett till längre fram. Och även om det första lånet är räntefritt så är definitivt inte det andra räntefritt. En effektiv ränta på ett sms-lån kan vara mycket högt. Och om vi återgår till det första, räntefria sms lånet, så är det endast räntefritt om man betalar tillbaka det lånade beloppet inom löptiden. Dröjer man med återbetalningen så tillkommer räntekostnad för varje dag som går.

Var varlig med sms lån – även om de är räntefria

Så även om man kan hitta kreditgivare som erbjuder sms lån utan ränta så skall man vara varlig med denna typ av finansiering då det är lätt att man hamnar i en så kallad skuldfälla som innebär att man måste ta nya lån för att betala gamla. Ta endast sms lån om du veta att du kommer kunna betala tillbaka inom löptiden är ett allmänt råd som är värt att följa för att undvika den berömda skuldfällan.

29 sep 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)