Att sammanställa en fotobok

Planera dina fototillfällen

Jag fotograferar väldigt mycket. Jag tycker det är intressant och kul att dokumentera med foton. Jag använder mig uteslutande av digital kamerautrustning. Jag har en hyfsad digital systemkamera och en smartphone med bra upplösning och ganska bra inställningar. Det blir nog en eller ett par bilder per dag i alla fall. De dagar jag tar som mest bilder så kan det bli ett par hundra foton eller ibland fler. Så klart blir det många bilder på varje objekt när jag trycker av kameran som mest. Jag försöker sedan att sortera mina foton (de som jag behåller) så bra jag kan så att det blir enkelt att använda dem enkelt när jag får lust. Jag framkallar ofta bilder som jag tycker särskilt mycket om. Det är både enkelt och inte särskilt kostsamt. Jag väljer oftast att göra mina framkallningar av foton via nätet. Det är enkelt och smidigt.

Planera ditt fotograferande

Jag tar inte bara spontanbilder fast det händer väldigt ofta, utan jag planerar också fotograferande ganska noga. Ofta så har jag en idé från början vad jag ska ha bilderna till. Ett roligt sätt i mitt planerande är att jag ofta redan från början har bestämt för att göra en fotobok. Det gör det hela ändå roligare att ta foton om jag från början vet syften med att jaga objekt. Fotoböcker har växts sig stort idag och det finns många möjligheter att sätta samman precis den fotoboken som du vill ha. Och det blir ändå enklare om du redan från början har bestämt dig för att du ska framkalla dina foton i form av en fotobok. Hur du ska sätta ihop din layout är inte så svårt det är bara att välja bland olika förslag och idéer som finns på olika företag som du hittar på nätet. Det går att göra allt från rena fotoböcker utan text, bara bilder i fin kombination med varandra eller lägga till texter som beskriver dina bilder.

Jag planerar

När jag bestämmer mig för att göra en fotobok så tar jag ofta ett tillfälle som jag vet att jag kommer att vara med om och tänker till lite innan om vad jag kommer att ta bilder på. Det kan vara ett bröllop som jag är bjuden på eller ett födelsedagskalas. Jag har även gjort egna sagoböcker i form av egna fotoböcker med bilder som beskriver en liten berättelse. Sagan kan vara en redan skriven eller en historia som du själv hittat på. Att sedan ge bort den här fotoboken till ditt barn eller barnbarn blir en väldigt uppskattad present. Jag har till och med låtit något av barnbarnen vara prinsessa i en bok. Det är bara fantasin som stoppar dig och det är väldigt bra att planera lite innan. Det gör det lättare att välja vilka foton som du ska framkalla foton hos ifolor.se och vilka bilder som ska bli fotoböcker.

6 jan 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)