Försäkring, en dinosaurie-bransch?

(Gästinlägg av min vän Felix)

Jag jobbar idag som försäkringsförmedlare och är 22 år gammal. Jag har pluggat på Handelshögskolan i stockholm (Juridik och försäkring), Jag har jobbat inom försäkringsbranschen i snart 3 års tid och jag har tänkt påen sak hela tiden.

Inom skadeförsäkring såär medelåldern ca 48år.

Hur kommer detta sig?

Försäkringsbranschen är en bransch som många har velat komma in på i många år, det har varit en framgångsrik och ”fin”bransch att jobba i, men är det så roligt?

Jag älskar mitt jobb, det vill jag göra klart för er som läser detta.

När jag åker runt till kunder runtom i landet såmärker jag att det verkligen är skillnad påförsäkringsmäklare och de personer som jobbar påförsäkringsbolagen, dåjag som ung mäklare anses okunnig och lite av en ”lama”såförtjänar jag helt enkelt inte att fålika bra premier/priser och försäkringar som de seniorer som jobbar i branschen. När man åker runt till olika försäkringsbolag i världen (Lloyds, AIG, Trygg-hansa, Tryg mm) såmärker man. Oj, den här branschen behöver verkligen en uppdatering. Allting sköts via papper, ingenting sköts via datorer, Om vi t ex tar Lloyds i London som exempel, såkan jag enkelt förklara hur det går till från början till slut.

Det börjar självklart med en uppdragsgivare (kund) som vill ha en specifik försäkring som ska täcka en eller flera specifika risker, antingen såtillhandahåller försäkringsbolaget denna risk redan och gillar den såatt dom kan teckna påfler försäkringar, eller såmåste man träffa en sk Underwriter som faktiskt skriver försäkringarna individuellt för en kund. När du nu har fått specificerat de olika risker som du vill att försäkringen ska täcka sågår du till en den sk ”UW”påLloyds och ställer dig i kö(en riktig kömed personer) säg påt ex plan 4, sedan när du har visat att han kan ta den risken, såspringer du vidare till nästa ”UW”påt ex plan 2 för att sedan ta ett samtal med denne och kolla om den personen kan täcka av en annan risk. Tillslut efter mycket springande och talande med personer såhar du fått fram en ordentlig försäkring.

Hur kommer det sig att processen är såpass lång för att få fram en försäkring år 2014?

1 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)