Hur man köper barnkläder på nätet

Barn behöver kläder. Det är ingen nyhet och absolut inget konstigt med det. Det finns dock en uppsjö av olika varianter av barnkläder och det finns även en uppsjö av webbutiker som erbjuder barnkläder på nätet. Ofta erbjuder även samma webbutiker babykläder på nätet vilket i regel är kläder som är anpassade till barn i åldern 0-3. Det finns alltså en mängd olika alternativ att välja på både avseende butik och klädmärke. Därför bjuder vi här på ett par tips som kan vara bra att tänka på när du är shoppingsugen och vill klä upp dina små.

Jämför pris på barnkläder

Precis som med alla produkter (och tjänster med för den delen) så är det viktigt att jämföra pris på barnkläder. När man jämför pris på barkläder så är det dock viktigt att man jämför "äppel med äppel", det vill säga att man jämför samma plagg och varumärke i de olika butikerna. Men detta är ju ganska självklart faktiskt, det går ju inte jämföra priset på ett bar barn-byxor med priset på en barn-tröja.

Jämför leveransvillkor för barnkläderna

Något som många glömmer bort när det gäller barnkläder samt babykläder på nätet är att jämföra leveransvillkoren. Så en bra huvudregel är att först komma fram till vilket plagg man vill köpa, sedan jämföra pris på detta plagg mellan olika butiker och sist men inte minst jämföra leveransvillkoren. Varför skall man då jämföra leveransvillkor? Jo, därför att det kan skilja en del både i fraktavgifter, men även i leveranstider mellan de olika webbutikerna. Det finns till exempel ett fåtal webbutiker som skickar hem barnkläderna fraktfritt, oavsett hur stor beställningen är. Vidare så är själva leveranstiden i regel 1-3 dagar, men det finns även vissa barnklädes-butiker som har en så lång leveranstid som 7-10 arbetsdagar, vilket kan vara lite väl lång tid om man vill få hem sin beställning så fort som möjligt.

Välj internetbutiker med säkra betallösningar

De allra flesta webbutiker är seriösa. Men det finns även oseriösa aktörer (som det gör inom de flesta branscher). Ett tips är därför att kolla att de har en riktig betallösning med antingen kort eller faktura. Man kan även söka på olika typer av rekommendations- eller "rating"-sajter för att på så vis höra verkliga kunders omdömen om företaget och dess service.

Ta del av specialerbjudanden

Konkurrensen bland barnklädesbutikerna är hård både på nätet och i vanliga butiker. När det gäller nätbutikerna så är ett fenomen att de vill stimulera sin försäljning tillfälligt genom att ge ut exempelvis rabattkoder, eller förhandsinbjudningar till nya klädkollektioner. Självklart så är det en god ide att hålla utkik efter denna typ av kampanjer, iallafall om du gillar en bra deal.

30 jul 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)