Länkar via Facebook

De allra flesta har idag Facebook. Till och med pensionärer socialiserar via "FB" idag. Det är alltså ofantliga mängder internettrafik som passerar via Facebok varje dag. Hur kan man då kapitalisera på all denna trafik? Ja svaret är att att försöka marknadsföra sig på Facebook helt enkelt. Detta kan man göra på en mängd olika sätt. Ett sätt är att dela länkar till sina webbprojket via Facebook. HAr du exemplevis en sajt om graviditetspenning så kan du antingen klippa in sajtens URL i stausuppdateringen på facebook eller använda den "delningsfunktion" som finns inlagd på vissa sajter. Fördelen med detta förfarande är att sajten kommer exponeras för de vänner man har på Facebook, och länken kommer även ge viss länkkraft till sajten vilket är positivt ur SEO-synpunkt. Hur mycket länkkraft det ger vet jag inte men en länk är ju alltid en länk (så länge som det inte är no follow länkar).

Så kombinera ditt övriga marknadsföringsarbete på internet med marknadsföring via sociala medier. Jag tror verkligen att plattformar såsom just Facebook och även Twitter är är för att stanna. Så det är lika bra att försöka utnyttja kraften hos dessa. Är man väldigt aktiv på Facebook så kommer man även bli belönad av Google med en bra pagerank. Denna pagerank kommer sedan väl till pass närr du i framtiden skall skapa länkkraft till dina webbprojekt.

Ett ytterligare sätt att skapa länkraft via sociala medier är att använda twitter. Det är väldigt enkelt - det är nämligen bara att klistra in länken till sin sajt i "tweeten". Vissa sajter har även ett tillägg som inebär att man kan dela sajten via twitter direkt från denna sidan.

I samband med denna artikel så blev jag lite tveksam till om det verkligen är do follow - länkar via facebook och twitter. Läste därför på ett forum att det kanske inte är det alla gånger, så därför så måste jag kolla upp detta omedebums!

Förresten så finns det en mängd andra sociala medier nuförtiden. Ett exempel är Instagram som nyligen blivit uppköpt av Facebook och är en plattform där bilder och foton står i centrum. Jag skall defintivt kolla upp om Instagram kan ge do follow - länkar också. Det hade varit väldigt bra isåfall med tanke på att detta forum växer så det knakar.

22 aug 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)