På nätet - en artikel

Det är mer eller mindre en nödvändighet för företag att marknadsföra sig via internet idag. Att marknadsföra sig på nätet är helt enkelt en självklarhet i dagens marknadsläge. Anleningen är helt enkelt att internet har blivit en del av alla konsumeters liv. Det går helt enkelt inte att bortse från internet om man vill var ett framgångrikt företag, och det vill nog de flesta företagare. Det finns nästa lika många sätt att marknadsföra sig via nätet på som det finns företag. Vissa företg använder sig av sociala medier såsom Facebook och Twitter, medan andra satsar på att hamna högt i Google och Yahoos sökresultat och andra kör storskaliga annonskampanjer på stoa sajter såsom Aftonbladet ocg Expressen. Andra kör annonskampanjer på en stor mängd mikrosajter som är anslutna till ett så kallat affilatenätverk. 

Personligen så är jag mest förtjust i att marknadsföra sig via Google och då helst via de oganiska sökresultaten. Anledningen är helt enkelt att det går att helt gratis få trafik via Google - bara man vet hur man gör. Tekniken heter sökmotoroptimering och handlar helt enkelt om att optimera sajten och vissa bitar runtom sajten så att den blir så pass mycket värld enligt Google att den hamnar högre och högre upp när en internetanvändare söker på en sökterm som är relaterad och prioriterad av sajtägaren. Det tar ganska lång tid att nå riktigt fina resultat, men när man väl gjort det så är det en riktigt go känsla att få "gratis trafik" som sedan kan konverteras till kunder. För att åtnjuta denna "gratis trafik" så krävs dock att man optimerar både själva sajten, och även skaffar länkar till sajten som faktikst både kan leda trafik till sajten och även kommer påverka Google att flytta upp sajten i sökresulaten.

Ett annat sätt som kan fungera bra i marknadsföringshänseende är affiliatemarknadsföring, vilket innebär att man anmäler sig till ett så kallat affilatenätverk som egnetligen är ett nätverk med sajtägare som kan lägga upp banners och annonser på sina sajter förutsatt att de får betalt för det. Detta blir alltså inte gratis marknadsföring, men å andra sidan så är denna marknadsföringsmetod resultatbaserat, så man behöver bara betala när det verkligen skett en föräsljning exempelvis.

4 sep 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)