Städning höjer boendvärdet

Hur attraktiv en lägenhet är beror på flera faktorer. Det kan vara läge, storlek, status på området och mycket annat. En del saker kan man själv påverka, en del saker kan fastighetsskötare påverka medan vissa saker inte går att förändra.

Det som fastighetsskötaren kan göra är bland annat att hålla rent och fint runtomkring fastigheten men framförallt inne i den. Att anlita ett städföretag som återkommer minst en gång i veckan för att genomföra trappstädning är ett enkelt sätt för fastighetsägaren att öka trivseln i huset. Det innebär att hall och trapp sopas och eventuellt våttorkas av städföretaget. Detta är en relativt liten städtjänst som går fort att genomföra vilket gör att priset inte blir speciellt högt. Dessutom blir det ofta billigare om man beställer ett längre abonnemang mot att beställa en enstaka gång.

Men trots en liten insats så blir resultatet stort. Att komma hem till en trappuppgång som är ren och fin betyder mycket för hemtrevnaden. Detta istället för att mötas av skräp, smuts och prylar som ligger utspridda på golven.

Det andra som fastighetsskötaren bör beställa inom städning är fönsterputsning. Det behöver av förklarliga skäl inte utföras lika ofta som trappstädningen men några gånger per år bör det genomföras för att fönstren ska hållas fina.

Sista steget är att bjuda på det lilla extra. Att ha det fint och rent är en sak. Men att ha det ombonat är en annan. Fönsterputs och trappstädning är något som man som hyresgäst nästan ska förvänta sig – även om det inte alltid sköts perfekt. Men att sedan även ställa ut blomkrukor eller annat för att höja känslan av hemtrevlighet är något som alltid uppskattas. Insatsen i dessa fall är inte heller speciellt stor men ger mycket stor effekt. Detsamma gäller på julen d.v.s. att man som fastighetsägare vågar kosta på lite pynt för att markera att julen på ingående. 

15 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)