Tänk på klädseln när du besöker ishotellet i Jukkasjärvi

Det unika hotellet i Jukkasjärvi som är byggt utav is och snö lockar runt 50 000 besökare varje år från runt om i världen. Att det är ett sådant populärt hotell är förståeligt, då det varje år byggs upp på nytt för att ta emot alla typer av besökare under vintertiden. Dock kräver ett hotell byggt utav is gäster klädda i rätt typ utav kläder. Temperaturen inne på hotellet ligger på mellan 5-7 minusgrader, vilket gör termobyxor och underställ en klädsel att rekommendera för att hålla sig varm från topp till tå.

Hotellet har ett särskilt rum där de lånar ut olika typer av kläder. I Dressing Room får man låna mössor, vantar, skor, jackor och termobyxor med mera. För att få den ultimata upplevelsen av sin vistelse är kläderna en viktig faktor att tänka på. Var man får tag på kläderna? Ett exempel är på termobyxor.com

Varje dag anordnar hotellet guidade turer i själva hotellet, både på svenska och på engelska. Det man ser på dessa turer är hotellets konstnärsviter, isrum och pelarsalen. För hotellets gäster är turen gratis, medan besökare utifrån får betala en summa på mellan 75-325 kronor för den fantastiska turen. Det finns även ett flertal aktiviteter som hotellet erbjuder, så som guidade norrskensturer, hund- och renslädes turer och isskulptering för att nämna några. Om man är delaktig i någon utav dessa fantastiska och unika aktiviteter får man garanterat något spännande att minnas och att berätta för sina nära när man kommer hem. Likaväl som man garanterat kommer minnas natten man spenderade på en issäng.

I ishotellet sover man på en säng, som precis som resten utav hotellet är gjort utav is. Sängen har en madrass och ett renskinn över sig, samt en varm sovsäck att sova i. För att hålla sig varm är det även här viktigt att klä sig ordentligt, så ett underställ och en värmande mössa bör man ha på sig under nattens kalla timmar. På morgonen sedan väcks gästerna utav personalen som kommer med varm lingondricka som en bra start på den nya dagen. Att sedan ha ett par termobyxor och en halsduk nära till hands på morgonen gör färden från rummet ut till dagens alla äventyr betydligt mer behaglig. När kvällen sedan faller in finns det en isbar att besöka där man kan dricka sina drinkar eller läskedrycker i glas gjorda av is, för att sedan dansa på ett golv gjort av snö. De varma kläderna får man dra fram till kvällen, så att man varm och nöjd kan avnjuta dygnets sista timmar efter en spännande och behaglig dag.

10 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)